Θρησκεία

ΠΑΝΘΕΟ ΤΩΝ ΟΡΚ

To πάνθεο των ορκ δεν έχει ξεχωριστό όνομα. Πάνω από όλους βρίσκεται ο αναμφισβήτητος ηγέτης του, τον οποίο μόνο οι σαμάνοι αποκαλούν με το όνομά του. Οι περισσότεροι ορκ τον αποκαλούν “αυτός που βλέπει τα πάντα” ή “αυτός που δεν κοιμάται ποτέ”.

All rights reserved by WotC

Ο Gruumsh One-eye είναι ο ανώτερος θεός των καταιγίδων και του πολέμου, προστάτης των ορκ και επικεφαλής του πανθέου. Είναι μονόφθαλμος, καθώς έχασε το ένα μάτι του σε μονομαχία με τον Corellon Larethian, τον θεό-δημιουργό των ξωτικών.

Η Luthic είναι η σύζυγος του Gruumsh, και κατώτερη θεότητα της γονιμότητας και της ίασης. Λατρεύεται κυρίως από θηλυκά ορκ.

Ο Ilneval είναι ο κατώτερος θεός της πολεμικής στρατηγικής και της καταστροφής. Θεωρείται ο προστάτης των ημίαιμων ορκ.

Ο Bahgtru είναι ο θεός της ωμής δύναμης, γιος του Gruumsh. Περιφρονεί τόσο τη χρήση όπλων όσο και τη χρησιμότητα της μαγείας. Επιδοκιμάζει τις τελετουργικές μονομαχίες πάλης για την ανάδειξη του αρχηγού της φυλής.

Ο Shargaas είναι ο θεός του σκοταδιού και της νύχτας, των κλεφτών και των απέθαντων. Οι πιστοί του του αφιερώνουν κλεμμένα αντικείμενα.

Ο Yurtrus είναι ο τρομακτικός θεός του θανάτου και των ασθενειών. Τα ορκ προσεύχονται σε αυτόν, προκειμένου να σωθεί κάποιο άρρωστο μέλος της φυλής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.