Θρησκεία

ΠΑΝΘΕΟ ΤΩΝ ΓΝΩΜΩΝ

Το Πάνθεο των Γνώμων, γνωστό κι ως Οι Άρχοντες των Χρυσών Λόφων, αποτελείται από τα εξής μέλη:

Ο Garl Glittergold, είναι ο ανώτερος θεός της τύχης, του χιούμορ, της εξαπάτησης και των πετραδιών. Είναι ο επικεφαλής του πανθέου. Λέγεται πως αυτός ανακάλυψε τους πρώτους γνώμους και τους έφερε στον κόσμο, αφού πρώτα τους είπε ένα ανέκδοτο, για να τους κάνει να τον ακολουθήσουν.

All rights reserved by WotC

Ο Gelf Darkhearth, αδελφός του Garl Glittergold, είναι ο απρόβλεπτος θεός του θυμού και της καταστροφής.

Ο Segojan Earthcaller είναι ο θεός του θανάτου, της γης και της φύσης. Εποπτεύει το Underdark και φυσικά οι πιστοί του είναι τα deep gnomes που κατοικούν στις αφιλόξενες σπηλιές του.

Ο Flandal Steelskin είναι ο θεός της μεταλλουργίας κι ο δημιουργός του Arumdina, του έλλογου τσεκουριού του Garl Glittergold.

Ο Baervan Wildwanderer είναι ο θεός της φύσης, των ταξιδιών και των δασών, το επίγειο αντίστοιχο του Segojan.

Ο Baravar Cloakshadow είναι κατώτερος θεός της εξαπάτησης και της οφθαλμαπάτης. Το δόγμα του πρεσβεύει την προστασία της φυλής με τη χρήση της τέχνης της οφθαλμαπάτης, η οποία ανέκαθεν θεωρείτο προνόμιο των γνώμων.

Ο Gaerdal Ironhand είναι ο κατώτερος θεός της άμυνας και του πολέμου. Δεν έχει και πολλούς πιστούς, λόγω της φιλειρηνικής φύσης των γνώμων, οι οποίοι προσεύχονται σε αυτόν μόνο σε περιόδους πολέμου.

Ο Nebelun the Meddler είναι ο θεός της ευρηματικότητας, των εφευρέσεων και της τύχης. Πρόκειται για το όνομα που δίνουν οι γνώμοι στον ανώτερο θεό Gond.

Ο Urdlen, ο μοναδικός σατανικός θεός των γνώμων, είναι ο κατώτερος θεός της αιματοχυσίας, του μίσους και της καταστροφής. Ο Garl του επιτρέπει να είναι μέλος του πανθέου ως υπενθύμιση του τι μπορεί να προκαλέσει η απληστία και η κακία.

Ο Callarduran Smoothhands είναι ο προστάτης των deep gnomes (svirfneblin) που κατοικούν στο Underdark. Είναι ο θεός των ορυχείων και των πετραδιών, και χαρακτηρίζεται για το μίσος του απέναντι στους πιστούς της σατανικής Lolth.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.