Θρησκεία

ΠΑΝΘΕΟ ΤΩΝ ΧΑΦΛΙΝΓΚ

Τα μέλη του πανθέου, γνωστού και με το όνομα τα Παιδιά της Yondalla, είναι τα εξής:

All rights reserved by WotC

Η Yondalla, ανώτερη θεότητα κι επικεφαλής του πανθέου, είναι η δημιουργός των χάφλινγκ, πάντα χαρούμενη και φιλική, χαρακτηριστικά που άλλωστε μοιράζονται όλα τα μέλη της βραχύσωμης φυλής. Είναι η θεά της φύσης και της γονιμότητας. Στο χρονικό διάστημα μεταξύ της Spellplague και του Δεύτερου Σχίσματος δεν αποτελούσε μέλος του πανθέου των χάφλινγκ, καθώς είχε υιοθετήσει τον ρόλο της Chauntea.

Η Sheela Peryroyl είναι η θεά της γεωργίας, της αγάπης και του καιρού. Στο χρονικό διάστημα μεταξύ της Spellplague και του Δεύτερου Σχίσματος, είχε αναλάβει την αρχηγία του πανθέου.

Ο Urogalan είναι ο ημίθεος της γης, του θανάτου και προστάτης των νεκρών.

Ο Arvoreen είναι ο θεός της προστασίας, των φρουρών και της άμυνας. Θεωρείται και ο θεός του πολέμου, καθώς σε αυτόν προσεύχονται οι χάφλινγκ πολεμιστές.

Ο Brandobaris είναι ο θεός της περιέργειας, της σκανδαλιάς και προστάτης των κλεφτών. Αποτελεί τον κύριο λόγο για την κακή εικόνα που έχουν όλες οι άλλες φυλές για τα χάφλινγκ.

Η Cyrrollalee είναι η θεά της φιλίας, της εμπιστοσύνης και της φιλοξενίας, η ενσάρκωση όλων των θετικών στοιχείων της φυλής των χάφλινγκ.

Επίσης, παρ’ όλο που τυπικά δεν αποτελεί μέλος των Παιδιών της Yondalla, η Tymora, η ανθρώπινη θεότητα της τύχης, με την πάροδο των αιώνων συμπεριλαμβάνεται στις προσευχές όλο και περισσότερων χάφλινγκ, αφού τη θεωρούν θεά της δικής τους φυλής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.