Eπιτραπέζια, Παιχνίδια

Επιτραπέζια

Ένα τόσο δυνατό brand name όσο αυτό του Dungeons & Dragons, και κατ` επέκταση του πιο διάσημου setting του, των Forgotten Realms, δεν θα μπορούσε να αρκεστεί μόνο στον σχετικά περιορισμένο (τουλάχιστον στο παρελθόν, γιατί την τελευταία δεκαετία έχει παρατηρηθεί μια τρομακτική αύξηση του αριθμού των ενεργών παικτών) χώρο των επιτραπέζιων RPGs. Μια ευρεία γκάμα κλασικών επιτραπέζιων παιχνιδιών αλλά και παιχνιδιών με κάρτες είναι πια διαθέσιμη στα ράφια των εξειδικευμένων μαγαζιών, περιμένοντας υπομονετικά τους θαρραλέους παίκτες που θα περιπλανηθούν στα περιπετειώδη εδάφη της αξεπέραστης δημιουργίας του ταλαντούχου Ed Greenwood.

Παρακάτω θα βρείτε συνοπτικές λίστες των προϊόντων αυτών.

                                                                                   The Great Khan Game (1989)

Ένα παιχνίδι κατάκτησης κι ελέγχου περιοχών, σαν το κλασικό Risk.

                                                                                The Legend of Drizzt (2011)

Το τρίτο μέλος της Adventure System series, όπου οι παίκτες παίρνουν τον ρόλο του διάσημου drow, Drizzt Do’Urden, και των συντρόφων του. Περιέχονται πολλές και ωραίες μινιατούρες.

                                                                                    Wrath of Ashardalon

Mε πολλές μινιατούρες, δεκάδες διαφορετικά σενάρια και μια εντυπωσιακή μάχη στο τέλος του, το Wrath of Ashardalon είναι ένα γρήγορο dungeon crawling για έναν έως 5 παίκτες γεμάτο γρήγορη δράση, γρίφους και τέρατα. Και φυσικά, έναν απειλητικό κόκκινο δράκο στο τέλος του… 

                                                                                     Lords of Waterdeep (2012)

 

Ο τίτλος τα λέει όλα. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός από τους masked lords της Waterdeep, σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσουν επί των αντιπάλων τους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό worker placement game, ιδανικό για να ξεκινήσει κάποιος την ενασχόλησή του με το είδος, με μεγάλη ποικιλία αποστολών, κτηρίων και καρτών ίντριγκας. Το 2013 κυκλοφόρησε κι η επέκταση του αρχικού παιχνιδιού, με τίτλο Scoundrels of Skullport, η οποία εισάγει και την έννοια της διαφθοράς στο παιχνίδι. All time classic.

                                                                                     Dungeon Command (2012)

 

Πρόκειται για μια σειρά war games δύο παικτών με μινιατούρες, όπου οι παίκτες διοικούν στρατούς από διαφορετικές φυλές και προσπαθούν να εξολοθρεύσουν τον εχθρό (drow, orcs, goblins, undead, humans).

                                                                                        D&D Attack Wing (2014)

Παιχνίδι στρατηγικής που εκτυλίσσεται στον κόσμο των Forgotten Realms, με starter set και expansion packs. Στο starter set περιέχονται μάλιστα και τρεις εντυπωσιακές βαμμένες μινιατούρες δράκων.

                                                                       Dungeons & Dragons: Dice Masters (2015)

Ένα από τα πλέον αγαπητά κι ευπώλητα παιχνίδια με ζάρια, το Dice Masters της Wizkids, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα επιτραπέζια που διαδραματίζονται στα Forgotten Realms. Ξεκινώντας με το Battle for Faerûn, δύο παίκτες φτιάχνουν το δικό τους dice pool (φανταστείτε μια τράπουλα που να αποτελείται από ζάρια αντί για κάρτες, αν και στο συγκεκριμένο παιχνίδι και οι κάρτες παίζουν βασικό ρόλο) και προσπαθούν να υπερισχύσουν του αντιπάλου τους, εξαπολύοντας ξόρκια και στρατολογώντας τέρατα και ήρωες. Έχουν κυκλοφορήσει πολλά διαφορετικά, θεματικά παιχνίδια με τους ίδιους κανόνες (Faerûn Under Siege [2016], Tomb of Annihilation [2017], Trouble in Waterdeep [2019], The Zentarim [2019], Adventures on Waterdeep Team Pack [2020]), προσφέροντας έτσι τεράστια ποικιλία διαθέσιμων ζαριών.

                                                                              Temple of Elemental Evil (2015)

Συνεργατικό επιτραπέζιο για 1-5 παίκτες που εκτυλίσσεται στο setting των Forgotten Realms και βασίζεται στο γνωστό ομώνυμο storyline. Περιέχει πολλαπλά σενάρια, ενδιαφέρουσες αποστολές, μάχες με τέρατα όπου θα χρησιμοποιήσετε ικανότητες, ξόρκια και μαγικά όπλα και, βέβαια, θησαυρούς που σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε. Κλασικό exploration game με μινιατούρες που δεν θα σας απογοητεύσουν.

                                                                               Tyrants of the Underdark (2016)

Σε αυτό το καρτοπαίχνιδο, οι παίκτες αναλαμβάνουν την ηγεσία ενός από τους Μεγάλους Οίκους των drow του Underdark, σε μια αδυσώπητη μάχη κυριαρχίας. Η επέκταση Tyrants of the Underdark: Aberrations and Undead προσφέρει 80 επιπλέον κάρτες στο παιχνίδι.

                                                                             Assault of the Giants (2017)

Σε αυτό το παιχνίδι η δράση λαμβάνει χώρα στο Savage Frontier του βορειοδυτικού Faerûn, ενώ ο παίκτης διαλέγει μια φυλή γιγάντων για να υποδυθεί. Οι βασικοί μηχανισμοί είναι αυτοί του area control και hand management και μπορούν να συμμετέχουν 3 έως 6 παίκτες.

                                                                                 Tomb of Annihilation (2017)

Και πάλι από την Adventure System series, αυτή τη φορά πρόκειται για τη μεταφορά σε επιτραπέζιο της ομότιτλης περιπέτειας για την 5η έκδοση του δημοφιλούς RPG. Σε αυτό, οι παίκτες έρχονται αντιμέτωποι με τρομερούς κινδύνους, προσπαθώντας να επιβιώσουν στις αφιλόξενες ζούγκλες του Chult. Προσοχή, γιατί υπάρχει κι ομώνυμο παιχνίδι από τη σειρά Dice Masters, που είναι διαφορετικό.

                                                                                 Betrayal at Baldur’s Gate (2017)

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η διασκευή του πολύ γνωστού ιστορικού επιτραπέζιου Betrayal at House on the Hill, σε πιο μοντέρνα έκδοση, τοποθετημένη σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Faerûn. Ένα πολύ καλό, ιδιαίτερο, συνεργατικό (με την εξαίρεση ενός παίκτη που θα προδώσει τους υπόλοιπους), ατμοσφαιρικό παιχνίδι μυστηρίου.

                                                                                  Vault of Dragons (2018)

 

Επιτραπέζιο για 2-4 παίκτες που διαδραματίζεται στη Waterdeep. Διατίθεται κι η επέκταση Vault of Dragons: Blessing of the Gods. Θα καταφέρετε να ανακαλύψετε πρώτοι το περίφημο Vault of Dragons, αποκτώντας τον μεγαλύτερο θησαυρό που υπάρχει σε όλα τα Forgotten Realms;

                                                                             CLUE: Dungeons & Dragons (2019)

Ένα παιχνίδι για τους φίλους της γνωστής σειράς deduction games, Cluedo, θεματικά βασισμένο στο storyline της περιπέτειας Baldur’s Gate: Descent into Avernus.

                                                                             Waterdeep: Dungeon of the Mad Mage (2019)

Το τελευταίο μέλος της Adventure System series, στο οποίο οι ήρωες αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι στιγμής: την παρανοϊκή διάνοια του θεωρητικά αθάνατου μάγου Halaster.

                                                                                       Adventure Begins (2020)

Το πιο πρόσφατο επιτραπέζιο Dungeons & Dragons, και ταυτόχρονα η καλύτερη ευκαιρία για να μυηθούν στον απίθανο, μαγικό κόσμο του Faerûn παίκτες νεαρότερης ηλικίας. Δύο με τέσσερις ήρωες πρέπει να συνεργαστούν, προκειμένου να κατορθώσουν να νικήσουν τον μεγάλο κακό που απειλεί το Neverwinter.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.