Φυλές

ΝΑΝΟΙ

All rights reserved by WotC

Η φυλή των νάνων φημίζεται για την αγάπη της για την μπίρα, τη σκληρή δουλειά, την προσκόλληση στις παραδόσεις, τους ικανότατους οπλουργούς της, το θάρρος και την ανδρεία της, αλλά και την ξεροκεφαλιά της. Ένας νάνος αργεί να εμπιστευτεί κάποιον εκτός της φυλής, ιδίως εάν πρόκειται για κάποιο ξωτικό, αλλά εάν τελικά τον αποδεχτεί, θα είναι στο πλευρό του για πάντα. Πιστοί κι ετοιμοπόλεμοι σύντροφοι, δεν δειλιάζουν μπροστά σε κανένα πρόβλημα, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται γι’ αυτά που λύνονται με την κόψη ενός πολεμικού πέλεκυ. Θυμώνουν γρήγορα, φωνάζουν πολύ και σίγουρα δεν διακρίνονται για την αίσθηση του χιούμορ, παρ’ όλα αυτά θεωρούνται ως οι ιδανικοί σύντροφοι, τουλάχιστον για επικίνδυνα ταξίδια.

Η πλειονότητα των νάνων δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρο σε ύψος, κάτι που τονίζει ακόμη περισσότερο τη γεροδεμένη κορμοστασιά τους, καθώς ζυγίζουν όσο κι ένας άνθρωπος. Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά τους είναι η γενειάδα, η οποία συνήθως είναι προσεγμένη και διακοσμημένη με πολύτιμα πετράδια και μέταλλα.

Υποφυλές

Η φυλή των νάνων χωρίζεται σε επτά διαφορετικές υποφυλές, η καθεμία με τα δικά της χαρακτηριστικά.

Arctic dwarves: Ζουν στον παγωμένο Βορρά.

Gold dwarves: Μυώδεις και με σκούρο δέρμα, κατοικούν κυρίως στον Νότο.

Shield dwarves: Από τους πιο ψηλούς νάνους, αποτελούν την πλειοψηφία στο Faerûn, όντας διασκορπισμένοι στο δυτικό και κεντρικό κομμάτι της ηπείρου.

Gray dwarves: Γνωστοί κι ως Duergar, οι σατανικοί αυτοί νάνοι ζουν στο Underdark ως σκλάβοι των τρομερών illithids.

Urdunnir: Πολλοί είναι αυτοί που τους θεωρούν μύθο. Έχουν απομονωθεί στα βαθύτερα μέρη του Underdark.

Wild dwarves:  Άγριοι, πρωτόγονοι νάνοι που ζουν στις ζούγκλες του Chult.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.