Τα Νέα των Forgotten Realms

The Icewind Dale Trilogy

H πρώτη εμφάνιση των πιο διάσημων ηρώων της νέας εποχής των Forgotten Realms έγινε στην πρώτη τριλογία που έγραψε για τη σειρά ο πιο επιδραστικός ίσως συγγραφέας της, ο R. A. Salvatore. Οι Companions of the Hall, υπό την ηγεσία του βάρβαρου  Wulfgar εμφανίζονται για πρώτη φορά: Το σφυρί του νάνου βασιλιά Bruenor Battlehammer δουλεύει ασταμάτητα, όσο η θετή του κόρη Cattie- Brie και ο ρέιντζερ Drizzt Do’Urden εξολοθρεύουν τους εχθρούς που έρχονται εναντίον τους με βέλη και γρήγορες μαχαιριές.

Πίσω τους, σε ασφαλή απόσταση, ο  χάφλινγκ κλέφτης Regis, περιμένει να ξεπαστρέψει όσους απέμειναν…

Εδώ παρουσιάζονται πολλά θέματα και πρόσωπα που θα απασχολήσουν τους ήρωες τα επόμενα χρόνια: Αντικείμενα που αν πέσουν σε λάθος χέρια θα καταστρέψουν τον κόσμο, κακοί που επανέρχονται και δύσκολες επιλογές που οι ήρωες καλούνται να πάρουν…

Η σειρά, εμφανώς πιο περιπετειώδης και λιγότερο ατμοσφαιρική από τις συνέχειες της, έχει τη γοητεία και τη φρεσκάδα μιας νέας ματιάς στο fantasy και, κυρίως, στις πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ ενός party από τυχοδιώκτες οι οποίοι εξελίσσονται όσο ο αναγνώστης τους γνωρίζει καλύτερα. Είναι σίγουρα ένα απαραίτητο βήμα (και προσθήκη στη βιβλιοθήκη των fans), γιατί ποιο βήμα είναι πιο σημαντικό και πιο δύσκολο από την αρχή μιας κοινής περιπέτειας; Επίσης, μιας και τα επόμενα χρόνια ο Drizzt απέκτησε πολύ μεγαλύτερη δημοφιλία, είναι ενδιαφέρον πως εδώ τον βλέπουμε να εξελίσσεται, ειδικά σε σύγκριση με την πολύ σκληρή ανατροφή του και την απομόνωση του στις ερημιές του Underdark.

 

Αποκτήστε την εδώ! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.