Φυλές

ΧΑΛΦ-ΟΡΚΣ

All rights reserved by WotC

Παρόλο που τα ορκς στον Toril είναι, συνήθως, άγριοι πολεμιστές που εκτιμούν περισσότερο τη νομαδική ζωή και τις επιδρομές (με λαμπρή εξαίρεση το βασιλειο των Many- Arrows), τα παιδιά όπου τουλάχιστον ο ένας γονιός είναι ορκ και ο άλλος άνθρωπος είναι από τη φύση τους πολύ διαφορετικά και από τους δύο γονείς τους. Έτσι δημιουργήθηκαν οι χαλφ-ορκς.

Όμως αυτή παράδοξη ένωση δύο φυλών που παραδοσιακά μισούν η μία την άλλη έχει ως αποτέλεσμα οι χαλφ-ορκς να μην ανήκουν τελικά σε καμία από τις δύο κοινωνίες και να αισθάνονται για πάντα ξεκομμένοι από τον πολιτισμό. Οι περισσότεροι μεγάλωναν είτε στις ερημιές είτε σε πολύ άσχημες συνθήκες σε αστικά περιβάλλοντα. Έτσι δεν υπήρξε κάποιος ξεχωριστός, ενιαίος πολιτισμός που να συνέδεε όλους τους χαλφ-ορκς μεταξύ τους.

Με την πάροδο των χρόνων, και όσο περισσότεροι χαλφ-ορκς γεννιόντουσαν από γονείς χαλφ-ορκς, το θέαμα αυτών των μιγάδων έγινε πιο συχνό και οι προκαταλήψεις εναντίον τους μειώθηκαν, χωρίς όμως ποτέ να εξαλειφθούν πλήρως…

Οι χαλφ-ορκς συνδυάζουν τόσο την ωμή δύναμη και την τερατώδη εμφάνιση των ορκ γονέων τους όσο και την ευρεσιτεχνία, σβελτάδα και εξυπνάδα των ανθρώπων. Η μοναδική τους αυτή καταγωγή τους καθιστά για πάντα παρίες, απόκληρους που έρχονται αντιμέτωποι με καχύποπτα βλέμματα από την πρώτη στιγμή της γέννησής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.