Τα Νέα των Forgotten Realms

Τransitions Trilogy

O κόσμος των Λησμονημένων Βασιλείων αλλάζει για πάντα! Ο Dritzt Do’Urden έρχεται αντιμέτωπος με το θάνατο σε όλες του τις εκφάνσεις… Το θάνατο των παλιών συμμαχιών (αλλά και το ξεκίνημα νέων, παράξενων και εύθραυστων, αντιμέτωπων με παλιά μίση και εχθρούς από τις σκιές). Το θάνατο προσωποποιημένο, που απειλεί την ειρήνη και τη ζωή. Το θάνατο της μαγείας όπως την ήξερε. Και, τελικά, το θάνατο της ίδιας του της παλιάς ζωής και αγάπης, της ίδιας του της (θετής) οικογένειας.

Η τριλογία Τransitions (Μεταβάσεις) σηματοδοτεί ακριβώς αυτό: τη μετάβαση από ένα ολόκληρο σύστημα θεμελιακών αξιών σε ένα άλλο, πιο ρευστό, πιο χαοτικό. Ένας ολόκληρος κόσμος αλλάζει σε κάθε πτυχή του και το σκοτεινό ξωτικό πρέπει να μάθει να ζει μόνο πλέον σε αυτόν ή τουλάχιστον να προσπαθήσει. Τα Βασιλιάς των Ορκ, Βασιλιάς των Πειρατών και, τέλος, Βασιλιάς των Φαντασμάτων (όπου συναντάμε τη μαρτυρική φιγούρα του ιερέα Cadderly Bonaduce, τις περιπέτειες του οποίου θα γνωρίσουμε πολύ σύντομα) είναι μερικά από τα καλύτερα βιβλία του R.A. Salvatore.

Και αυτό όχι μόνο χάρη στις συνηθισμένες αρετές (απίστευτη κίνηση και δράση, εντυπωσιακές χορογραφίες μαχών, μαγευτικοί χαρακτήρες και υπαρξιακά, ηθικά διλήμματα), αλλά και επειδή ο έμπειρος συγγραφέας καταφέρνει να ενσταλάξει στο έργο του μια μελαγχολία, που είναι πλέον πολύ γνώριμη στο παλαιότερο κοινό του, αλλά και στους νέους φίλους του που τον γνωρίζουν μέσα από τις τωρινές επανεκδόσεις των βιβλίων του. Είναι η αίσθηση της θλίψης για έναν κόσμο που τελειώνει και ο φόβος για ένα άγνωστο αύριο, το οποίο ίσως είμαστε ανέτοιμοι να υποδεχθούμε…

Πώς, λοιπόν, θα αντιμετωπίσει ο εξόριστος ranger αυτές τις αλλαγές; Οι απαντήσεις στη συγκλονιστική αυτή τριλογία!

Αποκτήστε την εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.