Φυλές

ΓΝΩΜΟΙ

All rights reserved by WotC

Η φυλή των γνώμων χαρακτηρίζεται από τη φιλομάθεια, την περιέργεια, την εφευρετικότητα και την κάπως παράξενη αίσθηση του χιούμορ. Θεωρούνται οι καλύτεροι μηχανικοί, αριστοτέχνες σε ό,τι αφορά τα γρανάζια, τους μοχλούς και τον ατμό, ενώ έχουν μια έμφυτη κλίση προς την τέχνη της μαγείας, ιδίως σε ό,τι αφορά τις ψευδαισθήσεις. Η πλειονότητά τους ζει μια ήσυχη ζωή, συνήθως αγροτική, αν κι όσοι γνώμοι ενδώσουν στην εσωτερική φωνή που τους ωθεί να ταξιδέψουν, πολύ σύντομα θα βρεθούν σε μια πολύβουη πόλη, όπου σίγουρα κάτι θα μαστορεύουν.

Οι γνώμοι είναι από τις πιο βραχύσωμες φυλές των Forgotten Realms, με το ύψος τους να μην ξεπερνά τα 1,2 μέτρα και το βάρος τους τα 20 κιλά. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους μοιάζουν με μίξη αυτών των ξωτικών (μυτερά αυτιά, έντονα ζυγωματικά) κι εκείνων των νάνων (συχνά φέρουν γενειάδα και τους αρέσει να ζουν υπογείως), με τα μαλλιά τους να κλέβουν συχνά την παράσταση, καθώς συνήθως έχουν αλλοπρόσαλλα κουρέματα.

Υποφυλές

Η φυλή των γνώμων χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές υποφυλές, η καθεμία με τα δικά της χαρακτηριστικά.

Forest gnomes: Πιο μικρόσωμοι από τα ξαδέλφια τους, ζουν μια φιλήσυχη ζωή σε δασώδεις περιοχές.

Rock gnomes: Η πλειονότητα των γνώμων ανήκει σε αυτή την υποφυλή, τα μέλη της οποίας ζουν σε λαγούμια και στοές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Faerûn.

Deep gnomes: Γνωστά κι ως svirfneblin, κατοικούν σε πόλεις-φρούρια στα βάθη του Underdark, ζώντας σε καθεστώς συνεχούς πολέμου με τα σατανικά drow.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.