Φυλές

ΧΑΦΛΙΝΓΚ

All rights reserved by WotC

Αν κάποιος δεν γνωρίζει την ύπαρξη των χάφλινγκ, είναι πολύ πιθανόν να τα περάσει για μικρά παιδιά ανθρώπων. Περιβόητα για την περιέργεια και την παθολογική ανάγκη τους να συλλέγουν αντικείμενα (γνωρίσματα που πολύ συχνά τα βάζουν σε άκρως επικίνδυνους μπελάδες), χαρακτηρίζονται από μια έμφυτη ιλαρότητα και μια σχεδόν εκνευριστική εξωστρέφεια. Παρ’ όλο που λόγω του μικρού τους μεγέθους έχουν αναπτύξει μια τεχνική επιβίωσης που τους επιτρέπει να περνάνε σχεδόν απαρατήρητα, δεν τους λείπει το θάρρος κι η τόλμη, τα οποία όμως ωχριούν μπροστά στην όρεξή τους για το καλό φαγητό.

Η φυλή των χάφλινγκ κατέχει το αμφιλεγόμενο προνόμιο να είναι από τις πιο μικρόσωμες φυλές της Faerûn, με το ύψος της να μην ξεπερνά το 1 μέτρο και το βάρος της τα 15 κιλά. Τα περισσότερα χάφλινγκ φέρουν με περηφάνια μακριές φαβορίτες κι έχουν τα μαλλιά τους πλεγμένα σε κοτσίδες.

Υποφυλές

Η φυλή των χάφλινγκ χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές υποφυλές, η κάθε μία με τα δικά της χαρακτηριστικά.

Ghostwise halflings: Η πιο ακριβοθώρητη από τις υποφυλές των χάφλινγκ. Κατέχουν την εξωπραγματική ικανότητα να μιλούν τηλεπαθητικά.

Lightfoot halflings: Η πιο κοινή υποφυλή, με τα μέλη της να λατρεύουν τον καθαρό αέρα και τα ταξίδια. Ουσιαστικά, είναι υπεύθυνη για τη στερεοτυπική εικόνα όλων των χάφλινγκ.

Strongheart halflings: Πολεμόχαρα κι οργανωτικά, θυμίζουν αρκετά τους νάνους σε ψυχοσύνθεση και συμπεριφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.