Θρησκεία

ΠΑΝΘΕΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Το Seldarine είναι το πάνθεο των ξωτικών (Tel’Seldarine στη γλώσσα των ξωτικών)

Τα μέλη του Seldarine είναι τα εξής:

All rights reserved by WotC

Ο Corellon Larethian, ο «Πρώτος του Seldarine», είναι ο αρχηγός του πανθέου και προστάτης των sun elves και των star elves. Είναι ο δημιουργός των Tel-quessir (κατά άλλους eladrin), δηλαδή των πρώτων ξωτικών, προγόνων όλων των διαφορετικώ υποφυλών, και θεός όλων όσων αυτά αγαπούν και πρεσβεύουν, όπως η μαγεία, η ομορφιά κι η τέχνη. Προτρέπει τους πιστούς του να κυνηγούν και να σκοτώνουν ορκ κι οπαδούς της μισητής Lolth.

Η Angharradh είναι η σύζυγος του Corellon, δεύτερη στην ιεραρχία του πανθέου. Αποκαλείται και Βασίλισσα του Arvandor. Είναι η θεά της σοφίας και της προστασίας.

Η Aerdrie Faenya είναι η θεά-προστάτης των avariel, των φτερωτών ξωτικών. Είναι η θεά του ουρανού, των πουλιών και της βροχής. Εκτός από τα avariel, σε αυτήν προσεύχονται και τα aarakocra.

Η Sehanine Moonbow είναι η θεά του φεγγαριού, των μυστικών και του θανάτου, προστάτιδα των moon elves. Σπάνια παρεμβαίνει απευθείας στις ζωές των θνητών, αλλά προτιμά να επικοινωνεί μαζί τους μέσω οραμάτων κι ονείρων.

Ο Erevan Ilesere είναι ένας άστατος, απρόβλεπτος θεός, προστάτης των κλεφτών και των τσαρλατάνων. Πρεσβεύει και προάγει το να ζει κανείς στα άκρα, βρίσκει την τάξη και τους νόμους βαρετούς, επιθυμεί να φέρει τη χαρά και την έκπληξη με το να σκαρφίζεται αθώες, ή και όχι, φάρσες.

Ο Fenmarel Mestarine είναι το ακριβές αντίθετο από τον χαρούμενο και ανέμελο Erevan Ilesere. Είναι ο προστάτης των άγριων ξωτικών, θεός των απόκληρων και της απομόνωσης. Πιστεύει πως κάποιος πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δικές του δυνάμεις, ώστε να μην προδοθεί από κάποιον που εμπιστεύεται.

Ο Deep Sashelas είναι ο προστάτης των υδρόβιων ξωτικών, θεός της θάλασσας και της δημιουργίας. Μισεί όσους εκμεταλλεύονται και δεν σέβονται τους ωκεανούς.

Η Hanali Celanil είναι η θεά του έρωτα και της αγάπης, προστάτιδα των νεαρών εραστών.

Ο Labelas Enoreth είναι ένας πράος κι ήρεμος θεός, προστάτης της φιλοσοφίας, της ιστορίας και της γνώσης. Οι πιστοί του είναι κυρίως δάσκαλοι, λόγιοι, ερευνητές, φιλόσοφοι και βάρδοι.

Ο Shevarash, γνωστός και ως «Ο Μαύρος Τοξότης», ήταν ένα θνητό ξωτικό που θεοποιήθηκε από τον Fenmarel Mestarine, μετά από μια ζωή την οποία είχε αφιερώσει στην καταδίωξη και τον θάνατο των πιστών της Lolth. Είναι ο θεός της εκδίκησης και της απώλειας, προστάτης όλων όσων πολεμούν τους drow.

Ο Rillifane Rallathil, ο θεός της φύσης, είναι ο πιο απόμακρος και σοβαρός από όλα τα μέλη του Seldarine. Είναι ο προστάτης των δασών, των Δρυίδων και των άγριων ξωτικών, ο οποίος πάνω από όλα επιθυμεί τη διατήρηση της φυσικής τάξης κι ισορροπίας.

Ο Solonor Thelandira, «Ο Μέγας Τοξότης», είναι ο θεός του κυνηγιού, της τοξοβολίας και της επιβίωσης στην άγρια φύση. Η σοβαρή, απότομη φύση του, αντικατοπτρίζει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει στο να εξισορροπεί μεταξύ του πολιτισμού και της φύσης, της γνώσης και του ενστίκτου. Είναι ο προστάτης των rangers.

Η Vandria Gilmadrith είναι μια κατώτερη θεότητα του πολέμου και της θλίψης. Λόγω της φύσης των ξωτικών, που διαφέρει εντελώς από όσα αυτή πρεσβεύει, οι πιστοί της είναι ελάχιστοι.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.