Φυλές

ΞΩΤΙΚΑ

All rights reserved by WotC

Τα ξωτικά φημίζονται για την εξωπραγματική ομορφιά τους, τις έμφυτες ικανότητές τους στη μαγεία και την αγάπη τους για τη φύση.

Λόγω της υπερβολικής μακροζωίας τους (ζουν κατά μέσο όρο 750 χρόνια), η συμπεριφορά τους δεν γίνεται εύκολα κατανοητή από τις άλλες, πιο βραχύβιες φυλές.

Ό,τι είναι σημαντικό για έναν άνθρωπο φαίνεται άνευ σημασίας σε ένα ξωτικό και το αντίστροφο. Αυτό προκαλεί σύγχυση, κάνοντας πολλούς να θεωρούν τα ξωτικά κυκλοθυμικά, αδιάφορα κι ελιτίστικα.

Παρ’ όλο που τόσο ο πολιτισμός όσο κι η κουλτούρα τους χάνονται στα βάθη των αιώνων, τα ξωτικά αποφεύγουν να δημιουργούν μεγάλες πόλεις, προτιμώντας να ζουν σε μικρές κοινότητες, συνήθως υπό την προστασία κάποιου δάσους ή άλλου απομονωμένου φυσικού καταφυγίου.

Η φυλή των ξωτικών διακρίνεται για το μακρουλό πρόσωπό της, τα λεπτά χαρακτηριστικά και τα μακριά, μυτερά αυτιά. Τα ξωτικά είναι λίγο πιο κοντά από τον άνθρωπο, αφού σπάνια ξεπερνούν το 1,80 στο ύψος, κι αρκετά πιο λεπτά. Βέβαια, ό,τι υπολείπονται σε μύες, το αναπληρώνουν σε ευελιξία κι ευλυγισία, κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά οι εχθροί τους. Η δεινότητα που επιδεικνύουν στη χρήση του τόξου αλλά και του σπαθιού είναι θρυλική και διαδεδομένη στα άκρα της Faerûn.

Υποφυλές

Η φυλή των ξωτικών χωρίζεται σε εννιά διαφορετικές υποφυλές, η καθεμία με τα δικά της χαρακτηριστικά.

Sun/high elves: Προτιμούν τις ανέσεις της πόλης και φημίζονται για την έφεσή τους στη μαγεία.

Moon elves: Η πλειονότητα των ξωτικών ανήκει σε αυτήν τη νομαδική υποφυλή, τα μέλη της οποίας είναι αυτό που έχουν οι κάτοικοι της Faerûn στο μυαλό τους, όταν ακούνε τη λέξη «ξωτικό».

Star elves: Πρόκειται για μια απομονωμένη υποφυλή που κατοικεί σε άλλη διάσταση.

Wood elves: Από τις πλέον πολυπληθείς υποφυλές, συνήθως κατοικούν σε μεγάλα δάση.

Wild elves: Μοναχικά, άγρια ξωτικά που χλευάζουν τον πολιτισμό και ζουν σε στενή επαφή με τη φύση.

Drow: Γνωστά κι ως σκοτεινά ξωτικά,  αυτή η σατανική υποφυλή με το εβένινο δέρμα και τα λευκά μαλλιά θεωρείται ο κυρίαρχος πολιτισμός στο Underdark.

Aquatic elves:  Ξωτικά που μπορούν κι αναπνέουν κάτω από το νερό, όπου και ζουν.

Avariel: Μια σχεδόν αφανισμένη υποφυλή φτερωτών ξωτικών που οι περισσότεροι θεωρούν πως πρόκειται για μύθο.

Lythari: Μια ολιγομελής υποφυλή ξωτικών που έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από τους άλλους, ενώ διαθέτουν την ικανότητα να μεταμορφώνονται σε λύκο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.