Ήρωες

Ήρωες

Ένας κόσμος όπως αυτός των Forgotten Realms, γεμάτος επικίνδυνα τέρατα, σατανικά μαγικά αντικείμενα, αστραφτερές μητροπόλεις κι ανεξερεύνητες βουνοκορφές, δεν θα μπορούσε παρά να κατοικείται από σπουδαίους ήρωες, που διακρίνονται για το απαράμιλλο θάρρος τους και την ανυπέρβλητη αντρεία τους. Βέβαια, ένας μεγάλος ήρωας οφείλει να έχει και τους αντίστοιχους εχθρούς, θανάσιμους αντιπάλους που δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να πετύχουν τους νοσηρούς σκοπούς τους. Παρακάτω μπορείτε να μάθετε τις πιο σημαντικές πληροφορίες (χωρίς spoilers, βεβαίως) για    ορισμένους από τους πλέον διαβόητους πολεμιστές, μάγους και δολοφόνους που έχουν περπατήσει ποτέ στα εδάφη της Faerûn.

                                                                                        Drizzt Do’Urden

All rights reserved by WotC

Ο Drizzt Do’Urden είναι αναμφίβολα ο πιο γνωστός ήρωας των Forgotten Realms, τουλάχιστον στη νέα γενιά παικτών του δημοφιλέστερου επιτραπέζιου RPG. Πρόκειται για ένα σκοτεινό ξωτικό που γεννήθηκε στην τρομακτική υπόγεια  Menzoberranzan. Γιος της Matron Mother Malice του Οίκου των Do’Urden, και του οπλοδιδάσκαλου Zaknafein, ήδη από τη γέννησή του ξεχώριζε από τα υπόλοιπα drow εξαιτίας των μοβ ματιών του. Μεγαλώνοντας σε μια κοινωνία που εξυμνεί τη μοχθηρία και την προδοσία, ο Drizzt αποφασίζει να το σκάσει, καταλήγοντας τελικά στον κόσμο της επιφάνειας.

                                                                                               Elminster Aumar

All rights reserved by WotC

Ο πιο διάσημος μάγος και σήμα κατατεθέν των Forgotten Realms (μέχρι που του έκλεψε τη δόξα ο Drizzt Do’Urden), ο Elminster, είναι κάτι λίγο λιγότερο από ημίθεος. Όντας ο Εκλεκτός της Mystra, της θεάς της Μαγείας, ο Elminster βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων που σμιλεύουν την πολυτάραχη ιστορία του Faerûn εδώ και 1200 χρόνια περίπου. Παρ’ όλο που κατά βάθος πρόκειται για έναν καλόκαρδο άντρα, οι περισσότεροι θα τον χαρακτήριζαν ως αυταρχικό κι αλαζόνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εχθροί του έχουν κάθε λόγο να τον σέβονται και να τον φοβούνται.

                                                                                                   Wulfgar

All rights reserved by WotC

Πρόκειται πιθανότατα για τον πιο γνωστό βάρβαρο της Faerûn. Είναι επιστήθιος φίλος του Drizzt και του Bruenor, ο οποίος του χάρισε τη ζωή και τον μεγάλωσε σαν γιο του. Με ύψος πάνω από 2 μέτρα και βάρος κοντά στα 160 κιλά, ο Wulfgar, αποτελεί την ενσάρκωση του στερεοτυπικού, άγριου, απολίτιστου πολεμιστή των παγωμένων βουνών του Βορρά. Γεννήθηκε στις κρύες, αφιλόξενες εκτάσεις του Icewind Dale, μέλος της Φυλής της Άλκης των βαρβάρων Reghedman, κομμάτι των Uthgardt.

                                                                                     Bruenor Battlehammer

All rights reserved by WotC

Στωικός, κατσούφης κι ιδιαίτερα δύσπιστος απέναντι στη μαγεία και τους μάγους (όπως κι οι περισσότεροι νάνοι, άλλωστε) ο Bruenor Battlehammer είναι ο αρχηγός της φατρίας των Battlehammer. Σε πολύ μικρή ηλικία, αυτός κι όλα τα μέλη της φυλής του αναγκάστηκαν να αφήσουν την προγονική τους γη, το πασίγνωστο και μεγαλόπρεπο υπόγειο οχυρό της Mithral Hall, μετά την επίθεση του τερατώδους δράκου Shimmergloom και του στρατού των σατανικών υποτακτικών του, των γκρίζων νάνων γνωστών ως duergar.

                                                                                          Erevis Cale

All rights reserved by WotC

 

Ο αντι-ήρωας Erevis Cale, γεννημένος με το όνομα Vasen Coriver, ήταν ένα απλό, εκπαιδευόμενο μέλος των Night Masks, μιας συντεχνίας κλεφτών και δολοφόνων. Πέρα από τη χρήση όπλων, η εκπαίδευσή του περιλάμβανε και την εκμάθηση πολλών διαφορετικών γλωσσών, ώστε να μπορεί να υιοθετεί και να παριστάνει με ευκολία διάφορες προσωπικότητες. Ίσως να μη θα μαθαίναμε ποτέ το όνομά του, εάν οι εκπληκτικές του ικανότητες δεν τραβούσαν την προσοχή ενός αφέντη που κανείς θνητός δεν θα μπορούσε να αρνηθεί…

                                                                                     Artemis Entreri

All rights reserved by WotC

Ίσως ο πιο επικίνδυνος κι αποτελεσματικός δολοφόνος που γνώρισαν ποτέ τα Forgotten Realms, ο Artemis Entreri έγινε γνωστός κυρίως για τη σχέση του με δύο μέλη της μισητής φυλής των drow: του Drizzt Do’Urden , καθώς θεωρείται ο μεγαλύτερός εχθρός του, σχεδόν ισάξιοι οι δυο τους στη μάχη σώμα με σώμα, και του Jarlaxle, με τον οποίο υπήρξαν για κάποια χρόνια σύντροφοι στην περιπέτεια. Φημίζεται για την παντελή έλλειψη συναισθημάτων, αφού πρόκειται πραγματικά για μια φονική μηχανή, μοναδικός ρόλος της οποίας είναι η αφαίρεση ζωών.

                                                                                                   Jarlaxle

All rights reserved by WotC

 

Σίγουρα το πιο πολυταξιδεμένο drow, ο Jarlaxle ζει την άστατη ζωή ενός μισθοφόρου, πηγαίνοντας όπου μπορούσε να αποκομίσει τα μεγαλύτερα κέρδη. Είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της Bregan D’aerthe, μιας μισθοφορικής ομάδας αποτελούμενης από αρσενικά σκοτεινά ξωτικά χωρίς οίκο. Διακρίνεται για την απαράμιλλη γοητεία του, το απέραντο δίκτυο πληροφοριών, τα αμύθητα πλούτη και τη μοναδική ικανότητά του με τα λόγια. Καταφεύγει στον φόνο μόνο ως έσχατη λύση, προτιμώντας πάντα να διαλέγεται πρώτα με τους αντιπάλους του, στην προσπάθειά του να τους πείσει πως είναι φρονιμότερο να τον έχουν σύμμαχο παρά εχθρό. Φημίζεται επίσης για τις φανταχτερές στιλιστικές του επιλογές.

                                                                                Cadderly Bonaduce

All rights reserved by WotC

 

Ο Cadderly Bonaduce είναι ένας όμορφος, καλόκαρδος, σοβαρός άντρας που δείχνει πιο μεγάλος από την πραγματική του ηλικία. Γεννημένος στην πόλη Carradoon, μεγάλωσε υπό την επίβλεψη των ιερέων της Edificant Library, κάτι που ταίριαζε γάντι στη φιλομαθή ιδιοσυγκρασία του. Εκεί έζησε μια ήσυχη, προστατευμένη ζωή, γεμάτη γνώση και μαγεία, ώσπου ένα συνταρακτικό γεγονός τον ώθησε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους και πιο απρόσμενους, ίσως, ήρωες στην ιστορία των Forgotten Realms.

                                                                                Halaster Blackcloak

All rights reserved by WotC

Ένας από τους πλέον διαβόητους μάγους ολόκληρης της Faerûn, ο Halaster είναι ένας παρανοϊκός γέροντας που εδώ και πολλούς αιώνες ζει απομονωμένος στο απέραντο, γεμάτο παγίδες οχυρό του στην καρδιά του βουνού Waterdeep, το ξακουστό Undermountain, το οποίο αρχικά άρπαξε δια της βίας από τους νάνους της φυλής Melairkyn που ζούσαν εκεί. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των «Επτά», όπως ονομάζονταν οι αγαπημένοι μαθητευόμενοί του, και τη συνδρομή αρκετών δαιμόνων και λοιπών κατοίκων άλλων διαστάσεων, το μετέτρεψε σε ένα από τα πιο θανάσιμα οχυρά, μέσα στους διαδρόμους του οποίου θα έχαναν τη ζωή τους εκατοντάδες ενθουσιώδεις τυχοδιώκτες.

                                                                                     Seven Sisters

All rights reserved by WotC

Οι Επτά Αδελφές είναι οι αθάνατες κόρες της θεάς της Μαγείας, Mystra. Γεννήθηκαν από την ένωση του Dornal Silverhand με τη σύζυγό του, Elué Silverhand, το σώμα της οποίας είχε καταλάβει η Mystra, ώστε να γεννήσει αυτή τις επτά αδελφές. Λόγω της θεϊκής φύσης τους, παίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική, κι όχι μόνο, σκηνή των Forgotten Realms. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η Alustriel Silverhand, η αρχόντισσα της Silverymoon, η Laeral Sirverhand Arunsun, αρχόντισσα της Waterdeep και σύζυγος του ισχυρού μάγου Khelben “Blackstaff” Arunsun, η Alassra “The Simbul” Silverhand, μάγισσα-βασίλισσα του βασιλείου του Aglarond και ερωμένη του Elminster κι η Qilué Veladorn, γνωστή κι ως η «Σκοτεινή Αδελφή», ένα πολύ ταιριαστό παρατσούκλι μιας και είναι drow.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.