Φυλές

ΔΡΑΓΟΓEΝΝΗΤΟΙ

All rights reserved by WotC

Oι δρακογέννητοι (Strixiki στα draconic  ή Vayemniri – σταχτοσημαδεμένοι) είναι μια φυλή δρακόμορφων ανθρωποειδών που έμεναν στον Abeir, τον κατεστραμμένο δίδυμο κόσμο του Toril. Κατά τη διάρκεια της Spellplague, μεταφέρθηκαν στον Toril και η πλειοψηφία τους ζει στην ήπειρο της Laerakond. Στη Faerûn, οι περισσότεροι ζουν στο στρατιωτικό έθνος της Tymanther, στα ανατολικά.

Οι δρακογέννητοι είναι ουσιαστικά αυτό που αναφέρει το όνομά τους: ανθρωπόμορφοι δράκοι. Με ύψος που κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 2 μέτρα, γαμψά νύχια στα χέρια και στα πόδια, μια ερπετόμορφη μουσούδα γεμάτη δόντια αλλά και μικρά κέρατα δράκου στο κεφάλι, οι δρακογέννητοι είναι εντυπωσιακές φιγούρες που εμπνέουν φόβο. Την ίδια στιγμή, όπως και οι δράκοι, μπορούν να ξεφυσούν φωτιά ή ακόμα και οξύ ή ηλεκτρισμό!

Το χρώμα του δέρματός  (και των λεπιών τους) μπορεί να θύμιζε αρχικά τους τεράστιους και επικίνδυνους δράκους, όμως , μετά από χρόνια ενδογαμίας, πλέον τα πιο συχνά χρώματα που συναντά κάποιος ανάμεσα τους είναι το πορφυρό, το χρυσό, το πορτοκαλί και το καφέ. Λίγοι καθαρόαιμοι δρακογέννητοι όμως διατηρούν πιο διαυγή χρώματα και, με την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορούν να αντλήσουν και άλλες δυνάμεις από την τερατώδη καταγωγή τους.

Μετά από χρόνια σκλαβιάς στον αρχικό τους πλανήτη, οι δρακογέννητοι έχουν φτιάξει τον δικό τους πολιτισμό, ο οποίος βασίζεται στην τιμή και την ευγένεια. Δεν έχουν καλή ιδέα για τους θεούς, ενώ μισούν με πάθος τους δράκους, στους οποίους άλλωστε ήταν και σκλάβοι για χιλιάδες χρόνια.  Οι δρακογέννητοι ωστόσο βλέπουν όλα τα πλάσματα ως άξια σεβασμού, ακόμα και τους μισητούς εχθρούς τους. Για έναν δρακογέννητο, η τιμή είναι πιο σημαντική από τη ζωή του και ποτέ δε θα δώσει μια υπόσχεση που δε θα κρατήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.