Πλάσματα του Faerûn

Πλάσματα του Toril

Όπως όλοι οι φανταστικοί κόσμοι, έτσι και τα Forgotten Realms, οφείλουν μεγάλο μέρος της δημοτικότητάς τους στα παράξενα, εξωτικά, τις περισσότερες φορές επικίνδυνα, ακόμα και θανάσιμα, πλάσματα που τους κατοικούν. Παρακάτω θα βρείτε μια συνοπτική λίστα με μερικούς από τους πιο χαρακτηριστικούς τερατόμορφους κατοίκους της Faerûn, πλάσματα τόσο ειδεχθή, που το όνομά τους προκαλεί τρόμο ακόμα και στους πιο σκληροτράχηλους τυχοδιώκτες.

Ίλιθιντ

All rights reserved by WotC

 

Τα Ίλιθιντ, γνωστά κι ως Νοητικοί Εκδορείς, είναι ο φόβος και ο τρόμος του Άντερνταρκ. Πρόκειται για μια αρχέγονη φυλή πλασμάτων με ανθρωποειδές σώμα και πρόσωπο γεμάτο πλοκάμια που φημίζονται για τις πανίσχυρες νοητικές τους δυνάμεις, με τις οποίες μπορούν να υποτάξουν άλλα πλάσματα, καθιστώντας τα σκλάβους τους. Το πιο τρομακτικό όμως χαρακτηριστικό τους είναι οι διατροφικές τους συνήθειες, καθώς προκειμένου να επιβιώσουν πρέπει να τρέφονται αποκλειστικά με τους εγκεφάλους έλλογων, ανθρωποειδών κυρίως, όντων.

  Γλαυκαρκούδα

All rights reserved by WotC

Μια τερατώδης διασταύρωση ανάμεσα σε μια αρκούδα και μια κουκουβάγια, η γλαυκαρκούδα  χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα που κυνηγούν στα άγρια δάση. Η αγριότητα και η ωμή σωματική της δύναμη είναι τέτοιες που την καθιστούν τον απόλυτο θηρευτή. Οι ρέιντζερς και τα άγρια ξωτικά μαθαίνουν από πολύ νωρίς να αναγνωρίζουν τα χνάρια της, ώστε να την αποφεύγουν με κάθε κόστος.

Τέρας της Σκουριάς

All rights reserved by WotC

Το Τέρας της Σκουριάς, παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικό από τη φύση του, αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη κάθε ατσαλοντυμένου πολεμιστή και ιππότη. Κι αυτό γιατί τα πλάσματα αυτά, που θυμίζουν διασταύρωση γιγάντιου αστακού με έντομο, τρέφονται με μεταλλικά αντικείμενα. Πολλοί άπειροι τυχοδιώκτες είχαν την ατυχία να δουν τις πανάκριβες πανοπλίες τους να γίνονται το βραδινό ενός τέτοιου τέρατος.

Ζελατινώδης Κύβος

All rights reserved by WotC

Τα αποτρόπαια αυτά ζελατινώδη τέρατα με σχήμα κύβου κατοικούν σε ανήλιαγες σήραγγες και εγκαταλελειμμένα κτίσματα, τρεφόμενα με ζωντανούς ιστούς. Η σύστασή τους είναι τέτοια που τα καθιστά διαφανή, κάτι που τα βοηθά πολύ όταν στήνουν παγίδα σε ανυποψίαστους ταξιδιώτες, οι οποίοι τις περισσότερες φορές καταλαβαίνουν πως βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αδηφάγο πλάσμα όταν πια είναι πολύ αργά και ο κύβος τους έχει παγιδεύσει μέσα στο άμορφο σώμα του.

Λιτς

All rights reserved by WotC

Οι αδιαμφισβήτητοι άρχοντες των νεκροζώντανων, τα Λιτς είναι τα απέθαντα σαρκία σατανικών μάγων, οι οποίοι κατόρθωσαν χάρη στις απόκρυφες μελέτες τους να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του θανάτου. Αθάνατα και πανίσχυρα, αποτελούν θανάσιμους αντιπάλους αφού η απληστία τους για δύναμη συναγωνίζεται μόνο τη δίψα τους για απόκρυφη γνώση. Συνήθως έχουν υπό τον έλεγχό τους ορδές κατώτερων νεκροζώντανων αλλά και διάφορα άλλα σατανικά πλάσματα, που τρέμουν τις μαγικές ικανότητες των μοχθηρών τους κυρίων.

Μπούλετ

All rights reserved by WotC

Από τα πιο χαρακτηριστικά μαγικά πλάσματα των Forgotten Realms αλλά και του Dungeons & Dragons γενικότερα, το μπούλετ, γνωστό κι ως καρχαρίας της στεριάς, είναι ένα επικίνδυνο αρπακτικό που λυμαίνεται κυρίως τις υπόγειες σήραγγες. Μισητοί εχθροί των νάνων οι οποίοι ζουν στις ίδιες υπόγειες περιοχές, τα μπούλετ κυνηγούν νιώθοντας τις δονήσεις στο έδαφος, όπου συνηθίζουν να περιμένουν το θήραμά τους κρυμμένα σε λαγούμια.

Μπιχόλντερ

All rights reserved by WotC

Αναμφίβολα ένα από τα πλέον ειδεχθή πλάσματα που κατοικούν στη Faerûn, και πολλές φορές το τελευταίο θέαμα που αντικρίζει κάποιος άτυχος τυχοδιώκτης, το Μπιχόλντερ είναι ένα πραγματικά απαίσιο πλάσμα. Στην ουσία πρόκειται για μια υπερμεγέθη, σαρκώδη μπάλα με ένα τεράστιο μάτι στο κέντρο της, ένα τεράστιο στόμα γεμάτο κοφτερά δόντια και δέκα πλοκαμοειδείς απολήξεις, οι οποίες καταλήγουν σε ένα μικρότερο μάτι. Κάθε ένα από τα μάτια αυτά μπορεί να εξαπολύσειμία διαφορετικού είδους μαγική ριπή, ενώ το κεντρικό μάτι προβάλλει ένα αόρατο πεδίο που ακυρώνει κάθε είδους μαγείας. Κανείς δεν θέλει να μπει στο μάτι ενός Μπιχόλντερ…

Δράκοι

All rights reserved by WotC

Το απόλυτο μαγικό πλάσμα, καθόλου τυχαίο πως φιγουράρει και στον τίτλο του διασημότερου RPG, οι δράκοι είναι η επιτομή του θανάσιμου αντιπάλου κάθε τυχοδιώκτη. Παρόλο που συναντώνται σε δυο μεγάλες κατηγορίες (μεταλλικοί-καλοί και χρωματικοί-σατανικοί), όταν ακούει κάποιος τη λέξη δράκος, ασυναίσθητα το μυαλό του σχηματίζει την εικόνα ενός τεράστιου, ιπτάμενου κόκκινου δράκοντα που φτύνει φωτιά από το στόμα του. Προικισμένοι με μαγικές δυνάμεις αλλά και τεράστια σωματική ρώμη, οι δράκοι αποτελούν την πεμπτουσία των RPG και το όνειρο ή τον εφιάλτη, ανάλογα με την έκβαση της μάχης, κάθε επίδοξου δρακοφονιά.

Μίμοι

All rights reserved by WotC

Οι μίμοι αποτελούν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για πολλούς απρόσεκτους τυχοδιώκτες, συνήθως μάλιστα την τελευταία τους.Έχοντας τη δυνατότητα να μεταμορφώνονται, αυτά τα τέρατα μπορούν να μιμηθούν τη μορφή οποιουδήποτε αντικειμένου και έτσι προσελκύουν τα θύματά τους, που συνήθως είναι άπληστοι κυνηγοί θησαυρών που αναζητούν ένα σεντούκι με χρυσάφι. Όταν όμως τελικά το αγγίξουν, το σεντούκι μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο στόμα γεμάτο δόντια, ενώ ανατριχιαστικά ψευδοπόδια αρπάζουν τους έκπληκτους τυχοδιώκτες, ώστε το σατανικό αυτό πλάσμα να τους καταβροχθίσει ανενόχλητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.