Φυλές

ΑΝΘΡΩΠΟΙ

All rights reserved by WotC

Οι άνθρωποι είναι, χωρίς αμφιβολία, η πιο πολυπληθής φυλή των Forgotten Realms και αυτό οφείλεται κυρίως στην ευστροφία και την ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε κάθε περιβάλλον. Βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις παρέμεναν δύσπιστοι, ακόμα και εχθρικοί απέναντι στις άλλες φυλές του Toril, κάτι που δεν τους βοήθησε να κάνουν πολλούς φίλους.

Ένας ακόμα λόγος για αυτή την επιφυλακτικότητα ήταν ότι οι άνθρωποι, σε αντίθεση με σχεδόν όλες τις άλλες φυλές, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την καταγωγή τους. Το πώς οι άνθρωποι εμφανίστηκαν τελικά στον Toril παραμένει ένα μυστήριο για πολλούς, παρόλο που θεωρούνται γηγενείς σε αυτόν τον κόσμο, με ιστορία χιλιάδων χρόνων πίσω τους.

Οι άνθρωποι είναι διαβόητοι για την περιέργεια και τη φιλοδοξία τους και, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν κάποιον συγκεκριμένο τομέα στον οποίο να είναι εκ φύσεως προικισμένοι, όπως λόγου χάρη τα ξωτικά με τη μαγεία, με επιμονή κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες της σύντομης, σχετικά, ζωής τους.

Η διαφορετικότητα και η ευελιξία είναι τα κατεξοχήν χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Η πλαστικότητα αυτή τους επιτρέπει να πάρουν κάθε κοινωνικό ρόλο και πολλές φορές να ξεπεράσουν ακόμα και φυλές που είναι γεννημένες για αυτόν. Υπάρχουν πχ πολλοί διάσημοι άνθρωποι μάγοι που, παρά τη σύντομη ζωή τους, ήταν πολύ καλύτεροι  από τους ξωτικούς δασκάλους τους. Ταυτόχρονα υπάρχουν τόσοι πολλοί ανθρώπινοι πολιτισμοί στον Toril, που δύο άνθρωποι από τις άκρες του κόσμου μοιάζουν λιγότερο μεταξύ τους από ότι ένας νάνος και ένα ξωτικό…

Παρακάτω, αναφέρονται ορισμένες από τις πιο γνωστές φυλές των ανθρώπων.

Calishites: Πρόκειται για μια φυλή σκουρόχρωμων ανθρώπων που κατοικεί στη νοτιοδυτική Faerûn και κατάγεται από τους σκλάβους της αυτοκρατορίας των genie στο Calimshan.

Illuskans: Είναι οι ανοιχτόχρωμοι θαλασσοπόροι της Βόρειας Sword Coast.

Mulan: Αρχαία, υπερήφανη φυλή που βρίσκεται διασκορπισμένη σε ολόκληρη την ανατολική Faerûn.

Rashemi: Μια φυλή σκληρών ανθρώπων, που κατάγονται από τους νομάδες Raumathar, οι οποίοι τελικά εγκαταστάθηκαν στις περιοχές των Aglarond, Rashemen και Thay.

Imaskari: Φυλή που κατάγεται από από τό λαμπρό βασίλειου του Old Imaskar.

Netherese: Απόγονοι του αρχαίου, μαγικού πολιτισμού του Nethril, διασκορπίστηκαν σε ολόκληρο τον Toril.

Uthgardt: Ίσως η πιο σκληροτράχηλη φυλή ανθρώπων, αυτοί οι περήφανοι βάρβαροι ζουν στη Ραχοκοκκαλιά του Κόσμου, ένα αφιλόξενο και παγωμένο περιβάλλον. Είναι άγριοι πολεμιστές και ενδιαφέρονται περισσότερο και ζουν ως επιδρομείς ενάντια σε γειτονικές πόλεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.