Δέρμα σε αποχρώσεις του κόκκινου ή και του μωβ, κυρτά κέρατα και μια μαγνητική ομορφιά. Αυτή η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα στους τίφλιγνκ. Ελάχιστες φυλές στη Faerûn έχουν υποστεί τόση μισαλλοδοξία όσοι αυτοί, και, κατά μία έννοια, αυτό είναι δικαιλογημένο. Οι τίφλινγκ άλλωστε δεν αποτελούν κάποιο συγκεκριμένο λάο, γηγενή στον Toril, αλλά προήλθαν από την ένωση των θνητών φυλών με πλάσματα από τις εξώτερες διαστάσεις, κυρίως διαβόλους, σπανιότερα δαίμονες αλλά και τα άπληστα για χρυσάφι πνεύματα, γνωστά ως Yugoloths.
Οι τίφλιγνκ είναι γνωστοί για την πονηριά και τη γοητεία τους, προσόντα που κάνουν εξαιρετικούς ψεύτες αλλά και ηγέτες που μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο, όταν οι προκαταλήψεις εναντίον τους δώσουν τη θέση τους στην κατανόηση και την αλληλεγγύη. Σε αντίθεση επίσης με τους half-fiends, που είναι έρμαια της σατανικής τους καταγωγής, οι τίφλιγνκ δεν κλίνουν προς το κακό εκ φύσεως. Είναι ελεύθεροι να κάνουν τις δικές τους επιλογές και εκτιμούν αυτή την ελευθερία ως κάτι το σπουδαίο Αυτή είναι και η βάση του ιδιαίτερου πολιτισμού τους, που τους επιτρέπει να μετονομάζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους με μια ιδέα ή ρόλο που ήθελαν να έχουν στη ζωή, πχ Ελευθερία, Αλλαγή, κοκ.
Η σχέση τους με τις Κατώτερες Διαστάσεις και, κυρίως, τον θεό- ηγεμόνα των διαβόλων Asmodeus επιτρέπει στους τίφλινγκ κάποια μορφή αντίστασης στη φωτιά (και πιο σπάνια σε άλλα στοιχεία) αλλά και ταλέντο με τη μαγεία.
Μια και δεν έχουν ουσιαστικά πατρογονικά εδάφη, μπορεί κανείς να βρει τίφλινγκ σε όλο τον Toril. Υπάρχουν σε μεγάλους αριθμούς στην Tymanther, το έθνος των δρακογέννητων λόγω της κατανόηση που δείχνουν οι εκτοπισμένοι λαοί μεταξύ τους. Ωστόσο οι περισσότεροι τίφλινγκ παραμένουν στο Narfell, στη βορειοανατολική Faerûn, όπου πιστεύεται ότι η φυλή πρωτοεμφανίστηκε στα αρχαία χρόνια. Στο Sword Coast μπορεί κανείς να βρει αρκετους τίφλινγκ στην κοσμοπολίτικη Baldur’s Gate.